To learn… read

To know… write

To master… teach!

 

De basis opleiding Bodywise docent is een praktijk gerichte opleiding waarin je leert een goede, veilige, effectieve en inspirerende les te geven.

Een Bodywise mix les is een combinatie van yoga, pilates, en functional movement. De les is gericht op het versterken van de algehele gezondheid. Bij het fysieke deel van de gezondheid is de focus op een pijnvrij, energiek, soepel, krachtig en een veerkrachtig lichaam. De mentale en emotionele effecten zijn nog veel aangenamer! Dat zijn onder andere je goed voelen, mentale rust, helderheid, schakelvermogen, groeikracht, zelfverzekerdheid en straalvermogen.

” How much happiness can you stand?”

-Bandler-

Wat Bodywise bijzonder maakt is het gebruik van NLP (neuro linguïstisch programmeren),  neuro-gym en hypnose tijdens het lesgeven. Tijdens deze opleiding leer je de basis principes. Ook energiewerk, woordgebruik, lichaamshouding en stemgebruik komen daarbij aan bod.

It is the mind itself,

which creates the body

-Pilates-

Omdat het een opleiding is in lesgeven, wordt er van je verwacht dat je de basis van pilates, yoga en functional flow al in je lijf hebt zitten. Natuurlijk zal de opleiding je eigen pilates- en yoga beoefening verbeteren maar dat is niet het primaire doel. De focus is op het leren lesgeven en alles wat daar bij komt kijken.

Je mag de opleiding ook gewoon volgen ter verdieping van je eigen beoefening en zelfontwikkeling. Je hebt dan altijd zelf de keuze of je wel/niet de stagelessen wilt volgen.

What energy do you bring to the room?

De 10 contactdagen (op zondag van 9:00-17:00) gaan we lekker aan de slag. We beginnen altijd met een les om je lichaam en je hersenen in de juiste stemming te brengen. Daarna gaan we aan de slag met de technieken. De dag sluiten we weer af met een les die wat meer ontspannend van aard is, zodat je re-energized naar huis gaat.

Er zijn 4 stage lessen. De eerste les voor observatie. Tijdens de tweede les verzorg je een gedeelte van de les. Bij de derde les geef je de volledige les. De laatste stage les is je “examen”les.

De literatuurlijst is breed. De literatuur is bedoeld om je een bredere fundering te geven in het observeren en analyseren van lichamen en het geven van een inspirerende les. Niets is verplicht. Het is juist de bedoeling dat je zo enthousiast wordt dat je steeds meer over lichaam& geest wilt weten. Deze opleiding geeft een mooie basis zodat jij kunt uitvinden welke onderwerpen jou het meest aanspreken.

Onderwerpen

– basis principes en oefeningen van pilates;

– basis asana’s, pranayama’s, yoga filosofie;

– basis functional movement; bewegingsprincipes en opbouw

– bodywise principes, basics neurogym, NLP en hypnose;

– lesopbouw, lichaamshouding, cueing en stemgebruik.

Lestijden en data

De looptijd van de opleiding is van januari t/m oktober. In die periode komen we 10 zondagen bij elkaar. Uit ervaring blijkt dat het echt fijn is om die tijd te hebben. Je krijgt veel stof te verwerken en je wil de tijd hebben om alles je eigen te maken.

zondag 29 januari 9:30-17:30 uur

zondag 12 februari 9:30-17:30 uur

zondag 12 maart 9:30-17:30 uur

zondag 2 april 9:30-17:30 uur

zondag 23 april 9:30-17:30 uur

zondag 4 juni 9:30-17:30 uur

zondag 25 juni 9:30-17:30 uur

zondag 10 september 9:30-17:30 uur

zondag 1 oktober 9:30-17:30 uur

zondag 22 oktober 9:30-17:30uur

 

“Huiswerk”

Iedereen die mij al kent weet hoe belangrijk ik het vind om iedere dag te beginnen met bewegen. Je zet je lijf aan en je brengt je hersenen in de juiste modus om nog meer van je dag te genieten. Dit is een essentieel onderdeel van de opleiding. Ik ga je uitdagen, verleiden, aanmoedigen,… om hoe klein dan ook, iedere ochtend te gaan bewegen. Op deze manier ervaar je heel goed wat bewegen voor je doet en kun je dat geloofwaardig overbrengen op je deelnemers. Walk the talk!

Voor wie is deze opleiding

Voor iedereen die zich meer wil verdiepen in yoga, pilates, functional flow, nlp en/of hypnose! Je hoeft dus niet perse de ambitie te hebben om les te willen geven maar je gaat dat natuurlijk wel leren.

De opleiding is geschikt voor deelnemers die al ervaring met het doen van pilates en/of yoga. Praktisch betekent dat je minimaal een jaar lessen hebt gevolgd. Andere voorkennis is niet nodig.

Kosten

1400,- euro (incl. 21% btw)

Als je in termijnen wilt betalen: 1495,- euro (incl. 21% btw) middels automatisch incasso in 3 termijnen (bij aanmelding  495,- euro,  1  april 2023 500,- euro, 1 juli 2023 500,- euro).

Inbegrepen: manual, contactdagen, stage lessen en thee/koffie.

Niet inbegrepen: boeken en eventuele reiskosten

Docent

Susanne Klappe

Lokatie

Bodywise.nu, Walstraat 53, 7511 GG Enschede

Aanmelden

Voor meer informatie en/of aanmelden mag je mailen info@bodywise.nu of bellen 06-20886699. We hebben maximaal plek voor 10 deelnemers.

Geniet!