Draag zonnebrand en doe iets engs:-) Wat een mooi nummer!

“Doe iedere dag iets waar je bang voor bent” is wat mij betreft één van de beste leefregels. Het houdt het leven in beweging en maakt het lichter. Dus ga het gesprek aan waar je bang voor bent, stap op de persoon af, pleeg het telefoontje, schrijf de brief, meld je aan, neem de beslissing,…. Het voelt zo goed (nadat je het gedaan hebt:).

Een prachtig voorbeeld is dat ik me bijvoorbeeld niet durfde aan te melden voor de Iyengar Yoga Teacher Training in Amsterdam. Bij de aanmelding hoorde een persoonlijk gesprek waarin je wel/niet toegelaten zou worden voor de opleiding. Ik was zo bang dat ik niet “goed” genoeg zou zijn. Of om heel eerlijk te zijn;… dat ze me zouden uitlachen of erger nog;… dat ik zou zien hoe ongemakkelijk zij zich zouden voelen om mij te vertellen dat ik niet geschikt was. Aan de andere kant voelde ik diep van binnen dat dit echt iets voor mij was.

Een workshop over zelfontwikkeling heeft me over de streep getrokken. We werden na huis gestuurd met de opdracht om iets te doen wat je al een tijd graag wilde maar telkens uitstelde. Tien dagen na de workshop belden ze om te “checken” of je het wel had gedaan…

Dus ik moest wel… En niemand heeft me uitgelachen! Ze waren zelfs enthousiast.

Stel je voor dat ik het niet had gedaan??? Wat had mijn leven er dan anders uitgezien? Misschien ook niet. Want je voelt iets aan je trekken…

Je beslissingen bepalen je leven! Tijdens mijn werk als management consultant droeg ik bij beslissingen altijd het alternatief aan “voorlopig doen we niets”. Ook dat alternatief heeft voor- en nadelen, kosten, risico’s. En net als in het bedrijfsleven, als in de natuur, als in je lichaam, als in je leven… stilstand is achteruitgang.

In de Happinez las ik een aantal jaren geleden een prachtige spreuk: ” De grote tragedie is niet dat het leven zo kort is maar dat we te lang wachten om ermee te beginnen…”.

Begin! (en geniet!)