10 dagen sportvasten van 29 mei t/m 7 juni

Alles in een groep is makkelijker en leuker!

Sportvasten is een wetenschappelijk bewezen effectieve trainingsmethode. Met Sportvasten train je je lichaam om binnen 10 dagen te switchen van suiker- naar vetverbranding. Door de switch profiteert je lichaam op korte termijn van alle voordelen van vetverbranding: gewichtsverlies, meer energie en een compleet fitter gevoel.

Zelf heb ik het inmiddels 2 keer de 10 dagen sportvasten doorlopen en ben super enthousiast. Het is absoluut een uitdaging maar de gezondheidseffecten maken het zeker de moeite waard.

’s Ochtends voor de les niet eten!” hoor je me vaak zeggen. Niet alleen omdat de les veel zwaarder en onaangenamer is als er eten in je buik zit, maar daarnaast leer je je lichaam weer energie te halen uit je reservestoffen (vet verbranding). Sportvasten leert je lichaam om de switch te maken en in een vet verbrandende modus te komen. Vroeger kon ik me echt niet voorstellen dat ik zonder ontbijt aan de dag kon beginnen en als ik te lang niet gegeten had dan moest ik echt iets eten. Zowel door de body mind food detox alsook door het sportvasten heb ik mijn lichaam getraind om makkelijk in de vet verbrandende modus te komen.

Even voor de duidelijkheid de  body mind food detox en sportvasten zijn 2 totaal verschillende programma’s met twee verschillende doelen. De detox is wel een mooie voorbereiding voor het sportvasten.

sportvasten

Het doel van het sportvasten is om jouw lichaam de switch te laten maken. Je hebt 3 afbouw dagen, 3 vasten dagen en 4 opbouw dagen. Wat je mag eten tijdens die dagen staat precies omschreven in het sportvasten protocol. En… voor de koffieliefhebbers… koffie mag. Koffie en groene thee helpen juist de vetverbranding te stimuleren.

Het is echt vasten!!! De drie dagen dat je niet eet hebben we daarom in een weekend gepland zodat je bijvoorbeeld in bed kunt kruipen als je dat wilt. Tijdens de vastendagen nuttig je wel 3 keer per dag 100ml fruitsap en de sportvasten supplementen. Vasten heeft in zichzelf natuurlijk heel veel voordelen zowel fysiek, mentaal als spiritueel. Dit ervaren is wat mij betreft sowieso de moeite waard.

Meer informatie over sportvasten vind je op deze site!

leendert

Leendert Dokter, personal trainer van LDPT personal training, gaat ons begeleiden. Hij is een gediplomeerde Sportvastencoach. Misschien ken je hem wel van onze lessen; hij volgt vaak de yogales op dinsdag of woensdagavond. Je mag hem altijd bellen of aanspreken voor meer informatie.

 

Data: 29 mei t/m 7 juni

Kosten: normaal gesproken kost een sportvasten traject rond de 300,- euro maar Leendert biedt ons een groepsprijs aan van 195,- euro per persoon.

Naast het volledige sportenvasten pakket met alle supplementen  zijn er 2 coachingsbijeenkomsten:

– kick-off bijeenkomst op donderdag 24 mei om 20:00-21:00 uur.

Je ontvangt het Sportvasten Make the Switch pakket met de metabolic switch, cal/mag/zink, omega health, multi vrouw/man, urinestrips om te checken of je de switch hebt gemaakt en het sportvasten protocol waar precies in staat wat je per dag mag eten. Ook is er een ondersteunende app waarop je al je meetgegevens bijhoudt.

– evaluatie en bespreking van het vervolg traject op donderdag 7 juni om 20:00-21:00 uur

Sportvasten is een mooi begin naar een gezonder eetpatroon.

Essentieel aan het sportvasten is dat je iedere dag 20-30 minuten cardio doet. Je hebt dus al een basis cardio conditie nodig. Als je houdt van hardlopen is dat lekker makkelijk. Voor andere opties (fietsen en roeien) stelt Leendert dagelijks zijn studio ter beschikking tegen een geringe vergoeding van 20 ,- euro (of 2,- euro per sessie).

Sportvasten is niet geschikt voor iedereen. Doe de Sportvasten Switch test en overleg met Leendert of je klaar bent om de switch te maken.

Ben je enthousiast geworden? Wil je meer informatie? Of wil je je aanmelden? Bel/mail Leendert (leendert@ldpt.nl 06-51959110)

Durf jij deze uitdaging aan?

HERKEN JIJ JEZELF IN ÉÉN OF MEERDERE VAN ONDERSTAANDE PUNTEN?
DAN IS SPORTVASTEN ZEKER GESCHIKT VOOR JOU!

Behoefte aan zoet eten of móeten eten;

Te hoog vetpercentage (terwijl je wel gezond en netjes eet);

Dipjes/wisselend energieniveau gedurende de dag;

Last van vermoeidheid;

Het niet (lang) kunnen volhouden van duurinspanningen;

Behoefte aan koolhydraten tijdens lange inspanningen;

Langzaam herstel na (zware) trainingen.