Dit is een boek dat je ECHT moet lezen.

Stu is die man waar ik in de les veel naar verwijs. Hij heeft in 12 dagen 24 marathons gelopen. En….. hij zag er aan het einde fitter uit dan aan het begin.  Zoveel sporters trainen zichzelf uit balans. Stu is een prachtig voorbeeld van een sporter die zichzelf in balans traint.

Tijdens de zomerfit had ik al een stukje geschreven over Stu in The movement is the reward.

Het boek is fantastisch. Het geeft veel praktisch informatie die je als hardloper wilt weten (vetverbranding, ademhaling, stretchen, schoenen, water kauwen, etc.). Wat ik echter nog boeiender vind is de connectie je dagelijks leven. Alles wat je doet weerspiegelt je mindset. Dus ook de manier waarop te loopt.

Een prachtig voorbeeld uit het boek is van een jonge vrouw die met Stu “leert” lopen. Stu vraag haar om zachter te lopen. Het werkt… ze komt in de flow en loopt heerlijk. Het ontroert haar omdat ze zich herinnert dat ze vroeger altijd zo liep en toen dus ook van het lopen kon genieten. Door haar omgeving is ze harder gaan lopen en langzaam maar zeker het plezier in het lopen verloren.

Dit vind ik zo’n mooi voorbeeld voor de huidige maatschappij. Laat de maatschappij ons niet allemaal net iets te hard lopen? Genieten we nog wel van het moment? van de weg?

Laat je niet op jagen. Niet in je lijf en ook niet in je leven. Zoek je eigen ritme. De graadmeter is altijd hoeveel plezier je hebt:)

Geniet!