Yes! Weer een stukje wetenschappelijk bewijs dat je via het veranderen van je lijf, je lichaamshouding, je leven kunt veranderen.

Hopelijk heb je dit bewijs niet nodig en geeft iedere les bij bodywise je dit gevoel. Door een uur lang een aantal houdingen te doen, verandert niet alleen de soepelheid en de kracht van je spierkorset maar in reactie door op ook je hormoonhuishouding. Je gaat je werkelijk anders voelen. Daarom zijn emoties als zelfverzekerdheid, zelfvertrouwen, basis voelen, je veilig voelen, blij, optimisme, enthousiasme, geluk zo makkelijk via lichaamshoudingen te creëren.

Amy Cuddy zegt in deze mooie ontroerende speech dat je maar 2 minuten een “power houding” hoeft aan je nemen om je meer powerful te maken. Amy is een Harvard professor. Ik ben echt gek op deze onderzoeken. Het zal een heleboel mensen meer bewust laten omgaan met hun lichaam. Ik heb nog heel veel meer dingen die ik graag “bewezen” wil zien… dus ik ga zeker contact opnemen met Amy:-)

Fake it until you make it. Dat hoor je me in de les ook heel vaak zeggen. Het werkt absoluut. Doe alsof de houding makkelijk is, visualiseer het en het meest belangrijke “voel”ariseer het.

De uitdrukking “fake” als in “nep” klopt echter niet. Veel mensen denken dat er iets moet gebeuren wat je gelukkig, blij, enthousiast, krachtig,… laat voelen. Het is echter omgekeerd; je oefent geluk, blijheid, enthousiasme, kracht,… In reactie daarop creëert je brein de hormonale ervaring. De focus van je brein is daarna op datgene wat je voelt en je zult er meer van ervaren. De wet van de aantrekkingskracht! Prachtig.

Dus oefen hoe je je wilt voelen en…

Geniet!

P.S. Om misverstanden te voorkomen; de powerhouding die ze laat zien met de handen in zijde is niet dezelfde als de hang-in-je-schouders-houding waarbij je je houdingspieren niet gebruikt. Bij de powerhouding maak je je grotere, bij de hanghouding maak je je kleiner.