In yoga krijgt de balans tussen rechter- en linker hersenhelft veel aandacht. Daarom werken we onder andere in de yogahoudingen aan de symmetrische balans in het lichaam. Deze neurologisch uitlijning heeft effect op het gebruik van je hersenen. Hoe meer balans tussen beide hersenhelften des te makkelijker activeer je je intuïtieve, creatieve, meditatie brein.

In onze maatschappij krijgt de linker hersenhelft de meeste training. Daniel Pink heeft een prachtig boek Een compleet nieuw brein geschreven over het (economisch) belang van het ontwikkelen van  je rechter hersenhelft. Een hoofdstuk dat mij enorm fascineerde gaat over tekenen.  Daniel volgt een tekencursus en de resulaten zijn echt verbluffend. Lekker tekenen en ondertussen je hersentrainen… Dat wil ik ook!:)

Gerdie Schiphorst is een “hart”werkende tekentherapeut/-docent. Ze is bekend met het werk van de tekendocent van Daniel Pink. In deze ochtend workshop leert ze ons op een intuïtieve manier tekenen. Het loslaten van allerlei oordelen over ieders eigen kunnen zal een deel zijn van de workshop. En juist dan, als het oordeel er niet meer is, ontstaan er vanzelf weer ‘prachtige’ tekeningen.

Dus: spelen, overgave aan het spelen… ook op papier kan dat.  Het oordelen zit links. Intuïtie, verbinding en harmonie rechts.

Datum: zondag 30 september

Tijden: 10:00-12:30 uur

Kosten: 25,- euro

Lokatie: Bodywise, Langestraat 11b

Er is plek voor 12 deelnemers.  Maar 1 plek is al vergeven aan mij:)

Meld je dus snel aan via info@bodywise.nu

Geniet!

“Do not confuse beauty with beautiful. Beautiful is a human judgment. Beauty is All. The difference is everything.”