Je hoort me vaak in de les zeggen dat je lichaam iedere dag anders is. Dat wat je hebt gedaan, gegeten maar vooral dat wat je hebt gedacht bepaalt hoe je lichaam zich vandaag voelt. Een prachtige spiegel.

Bij bodywise trainen we spieren, wat fantastisch is omdat het leven geeft (groeihormoon, hoger metabolisme), we reinigen het lichaam, geven ruimte aan gewrichten… maar het goud van de les is echt het leren “managen” van je gedachten. Je mindset heeft namelijk een mega impact. Als je mindset niet verandert kan je lichaam niet veranderen.

Gisteren las ik het boek de Hormoonfactor en vandaag kwam ik dit filmpje tegen. Beide laten heel mooi zien hoe jouw gedachten, die je emoties bepalen,  je hormoonsysteem beïnvloeden. Emoties zijn niets anders dan hormonencocktails. Je hormoonsysteem is vervolgens weer verantwoordelijk voor al je lichaamsprocessen. Super interessant!

Geniet!