In de les zegt ik vaak dat “perfectie is saai”, “perfectie is doods”,… Wanneer iemand probeert een yogahouding perfect te doen ontstaat er een verkramping. En letterlijk wordt een saai beeld. Wanneer iemand een yogahouding doet om zichzelf te “goed” te voelen en dat bedoel ik dus letterlijk. Een houding doen om delen van je lichaam te voelen (de strekking, de doorbloeding, de massage, de opening…) dan maakt het niet uit hoever iemand inde houding is, maar het ziet er prachtig uit. Het is alsof op dat moment die ziel van iemand door het  lichaam heen straalt.

De zoektocht naar het perfecte lichaam is dodelijk. Letterlijk vergeet je te voelen wie je bent. Jane Fonda noemt het toxic. Kijk en geniet!

 

Jane Fonda on Perfection

Growing up wasn’t an easy transition for a tomboy like Jane Fonda. As a teen, Jane says, she set out on a “toxic quest for perfection.” Find out how an afternoon swim with actress Greta Garbo helped Jane realize that we are not meant to be perfect—we are meant to be whole.