Op verzoek van velen hierbij het recept van Clive’s super lekkere granola bar.

Clive bedankt voor het delen! We zijn benieuwd wat je de volgende keer meeneemt naar de les.

2 cups oats
1/2 a cup sunflower seeds
1/2 a cup pumpkin seeds
1/2 a cup rasped coconut
1/2 a cup flaked almonds
1/2 a cup puffed amaranth
1/2 a cup quinoa
1/2 a cup cranberries

250ml honey
250ml rice syrup(rijstsiroop)

Toast the oats and all the seeds in a large pan stirring all the time so that they do not burn. Alternatively they can be toasted under a grill, once again being careful not to burn.
Put the honey and rice syrup into a pot and heat until they boil and then mix in with the toasted seed, puffed amaranth and cranberries. Transfer to a baking tray or low sided dish and compact down. Put in the refridgerator for a few hours and then remove and cut too size with a large knife. Puffed wheat, puffed rice, sesame seeds or any other grains or seeds of your choice can be used in place of some of the seeds and grains I have used. I do not use raisins because of their high glycemic index and glycemic load. Good luck energy bar makers!

Regards

Clive

 

Nederlandse vertaling:)

Toast de haver en alle zaden in een grote pan roeren de hele tijd, zodat ze niet verbranden. Als alternatief kunnen ze worden geroosterd onder de grill. Ook hierbij opletten dat ze niet verbranden. Doe de honing en rijststroop in een pan en verhit het mengsel totdat het kookt. Voeg het mengsel van de geroosterde zaden, gepofte amarant en veenbessen toe.  Spreid de massa uit op een bakplaat of in schotel. Zet in de koelkast voor een paar uur. Daarna in de gewenste stukken snijden met een groot mes.  Je kunt ook andere gepofte tarwe, gepofte rijst, sesam of andere granen of zaden van uw keuze gebruiken. Ik gebruik geen rozijnen vanwege hun hoge glycemische index en glycemische lading. Good luck bar makers!