Wanneer was voor het laatst dat je een sprintje hebt getrokken? De longen uit je lijf heb gerend? Naar adem snakte? Je hart voelde pompen? …. Heerlijk!

Dit zie je eigenlijk alleen jonge kinderen en honden doen. En dit is exact wat het lichaam het teken heeft dat de eigenaar nog jong van geest is, nog wil,… en in reactie daarop gaat het oa. groeihormoon aanmaken.

Sprinten is super gezond voor je hele systeem. We kennen allemaal de uitdrukking “rust roest” en “if you don’t use it you loose it”. Wat is de tegenhanger? Een sprintje (alsof er een tijger op je hielen zit) voor je cardio systeem en intense krachttraining voor je spieren (bijv. de barre serie). Belangrijk is dat je verder gaat dan dat je denkt dat je kunt. Out of your comfort zone! into the feeling alive & kicking zone.

Een aangename bijkomstigheid is dat je vet-burning-switch aan zet. Gabriel vertelt hier een leuk verhaal over. Het lichaam begrijpt heel goed dat wanneer je rent voor je leven het niet handig is om overgewicht te hebben.

Geniet!

http://www.thegabrielmethod.com/video-jessies-law