Er is niets lekkerder dan je lekker voelen!

“nothing tastes as good as feeling healthy feels” Tony Robbins.

Qua welvaart hebben we in Nederland niest te klagen; we horen bij de 10% meest bevoorrechte mensen op deze planeet. Toch voelen we ons niet altijd even lekker.

Er zijn 3 gebieden die je kunnen helpen om je nog lekkerder te voelen. En het fijne is dat ze elkaar versterken.

1.  body

Verander je lijf, verander je leven. Kom in bewegen, laat het bloed stromen, zet spieren aan het werk. Ze zullen je bedanken met oa. endorfines (gelukshormonen) en groeihormoon. Als je je (lichamelijke) houding verandert dan verandert absoluut ook je mentale houding. Als je je (lichamelijk) goed voelt dan zult je je ook mentaal steeds beter voelen. Het lichaam hongert naar beweging.

2. mind

Jouw perceptie van de wereld wordt bepaald door je mindset, je gedachten. De makkelijkste manier om positief te leren denken is om eerst je hoofd rustig te krijgen (kijk naar de horizon, meditatie, childpose). Vervolgens voed je je hoofd met positieve informatie. Let dus op waar je naar kijkt, naar luistert, met wie je omgaat. Onbewust krijg je toch het copy-cat effect.

3. food

De impact van voeding op hoe je je voelt is ongelooflijk. Suiker maakt je hoofd super onrustig en uiteindelijk depressief. Zwaar eten kost je energie (80% van je levensenergie gaat naar je spijsvertering.) Voor ieder lichaam werkt dit anders. Wees top-manager van je eigen lijf: kijk hoe je lichaam en je hoofd reageert op wat je eet. Vraag je dan af of dit voor je werkt of tegen je werkt. Neem het niet zo persoonlijk dan is het veel makkelijk om goed voor jezelf te zorgen.

Hoe lekkerder jij je voelt, hoe lekkerder jij je omgeving kunt laten voelen. Begin met jezelf! Kies 1 van de gebieden en get busy! Het leven is veel te leuk om je niet lekker te voelen.

Geniet!