Tijdens de les zeg ik vaak dat het heerlijk is om een pijnvrij lichaam te hebben. En dat is ook zo; iedereen met pijn zal dat onderkennen. De eerste stap is dus een pijnvrij lichaam. Gezondheid, fit zijn is echter veel meer dan dat. Ik vergelijk het vaak met de energie van jonge honden of jonge kinderen, die wanneer ze de kans krijgen gaan rennen en spelen. Ieder lichaam vindt dit heerlijk.

Wanneer we ouder worden en we ons lichaam minder gebruiken, vergeten we vaak te luisteren naar de behoefte van ons lichaam om te bewegen. Een lichaam dat niet gebruikt wordt, gaat vanzelf aftakelen… Zo simpel. Rust roest! Maar wanneer we het lichaam blijven bewegen blijft het zichzelf regenereren, herstellen,… groeihormoon (het levenselixer!) aanmaken.

Bijgesloten filmpje laat een inpirerend voorbeeld zien. Ze is op haar 65ste begonnen! Nu ze 95 is, ziet ze eruit als 65!!! wat een inspiratie

En ze zegt:” I feel like a puppy everyday!”

Geniet!