The only way to enlightenment is to lighten up.
De enige weg naar verlichting is de dingen lichter te nemen.

Op het moment dat je vast zit, wanneer dingen zwaar voor je zijn,  is het super frusterend om te horen dat je de dingen lichter moet nemen. Het liefst wil je in die modus de hele wereld laten weten hoe kl… zwaar het is. Maar wat je zegt, beinvloedt wat je denkt en hoe je je voelt en vervolgens weer hoe je de wereld ziet en ervaart. Negatieve spiraal.

Probeer wanneer je de behoefte voelt te vertellen hoe moeilijk het is, je verhaal te eindigen  met een positieve kant.

Je krijgt dan een zin als: “het is zo shit/vervelend/stom/irritant/frustrerend/ kl…. dat {onderwerp van zwaarte} maar ik ben blij dat {iets positiefs wat je maar kunt bedenken}”.

Op deze manier tric je je brein  in  het positief denken. Ons brein is geniaal maar absoluut programmeerbaar.  Wat er na een MAAR gezegd wordt, neemt het brein serieuser dan wat er voor de MAAR gezegd word. Je herkent dat meestal wel in de JA MAAR vorm. Zodra je hoofd JA MAAR hoort weet ie dat het eigenlijk een NEE is.

Kortom… Leer praten en denken in zinsconstructies die eerst benoemen wat niet goed is MAAR sluit altijd af met wat goed gaat.

Veel plezier ermee:)

Susanne