Weer een artikel op Nu.nl waarin wordt aangetoond dat meditatie je brein verandert.

http://www.nu.nl/wetenschap/2430115/meditatie-verandert-brein-korte-termijn–.html

In de les spreek ik vaak over het win-win-win van het bewust bewegen tijdens een yoga, pilates of barre les.

De eerste win(st) is het feit dat het een anatomische training is die het spierkorset van de je lijf krachtig en flexibel houdt. De tweede win(st) is de fysiologische training die je lympfesysteem stimuleert en je endocriene stelsel uitbalanceert. Beide ook van niet te onderschatten waarde voor je geluksgevoel.

Maar… absoluut de grootste win(st) is het feit dat je “flexibel wordt tussen je oren”. Dat gedachten jou niet meer de baas zijn maar dat jij de regie voert. Stressvolle gedachte eruit, gelukzalige gedachten erin:) Fascinerend…

Dat vindt ook de onderzoekster Britta Hölzel; “Het is fascinerend om te zien dat we ons brein en ons welzijn kunnen veranderen door meditatie te beoefenen”.

Geniet!