Zojuist las ik onderstaand artikel op nu.nl:

“Nieuw wetenschappelijk inzicht heeft aangetoond dat veel eiwitten eten en veel producten met een zogenoemde lage glykemische index (GI) gebruiken, zoals pasta, peulvruchten en fruit, de beste manier is om af te vallen en daarna op gewicht te blijven…”

http://www.nu.nl/gezondheid/2387227/huidige-voedingsregels-kunnen-beter.html

Prachtig! We zijn goed op weg. Eindelijk wordt aangetoond dat niet calorieen interessant zijn om op te letten maar letterlijk de voedingswaarde van wat je eet.

Voedsel met een een lage GI wordt langzaam en gelijkmatige afgebroken. Het geeft je langer een verzadigd gevoel en het houdt je bloedsuiker spiegel stabiel zodat je niet snel ‘dipt” en weer wat wilt eten.

Voeding met een hoge GI is bijna altijd “wit”; wit brood , pasta, witte rijst, chips…

Een prachtig voorbeeld van voeding met een lage GI is havermout.  Havermout bevat 100% natuurlijke ingrediënten. Het is een product dat rijk is aan vitamine B1, magnesium en fosfor. Ook draagt havermout, in combinatie met gevarieerde voeding, bij aan een lager cholesterolgehalte. Verder heeft haver een positief effect op de bloedsuikerspiegel: als je havermout eet heb je lagere pieken in je bloedsuikerspiegel. Je hongert dus niet naar meer eten.

Geniet!