“You must constantly ask yourself these questions: Who am I around? What are they doing to me? What have they got me reading? What have they got me saying? Where do they have me going? What do they have me thinking? And most important, what do they have me becoming?

Then ask yourself the big question: Is that okay? Your life does not get better by chance, it gets better by change.” – Jim Rohn

Niet alleen de mindset van andere personen beïnvloedt je; letterlijk beinvloeden lichamen elkaar.

Het mooiste onderzoek op dit gebied vind ik het onderzoek waarbij een hele groep mensen die elkaar niet kenden samen gingen borrelen. Wat blijkt: mensen met een schildklierafwijking  “vinden” elkaar, mensen  met hoge bloeddruk “vinden” elkaar. Aan het einde van de borrel stonden ze letterlijk bij elkaar. Soort zoekt soort! Een ander onderzoek heeft weer aangetoond dat wanneer iemand met een hoge bloedruk omgaat met mensen met een lage bloeddruk, zijn/haar bloeddruk verlaagt. Copycat! Op nu.nl stond een tijdje geleden dat dikke mensen voornamelijk met dikke mensen omgaan en dat de kans om af te vallen dan erg klein. Je omgeving houdt je in vaste patronen.

Gooi nu niet meteen je hele vriendenkring overboord, maar voedt/besmet jezelf met inspiratie zodat jij je vrienden weer kunt besmetten:)

In de groepslessen bij bodywise merk ik ook vaak dat soortgelijke lichaamstypen naast elkaar gaan liggen. Een tip om je lijf sneller te veranderen: ga naast een lichaam liggen waar je je mee wilt besmetten.

Geniet,

Susanne